Neuvottelupäivän satoa

Lähetysyhdistys Rauhan Sanan perinteinen neuvottelupäivä pidettiin lauantaina 17. huhtikuuta. Tällä kertaa neuvottelupäivä toteutettiin etäyhteyksien avulla ja kolmisen tuntia kestävään tapahtumaan osallistui työntekijöiden lisäksi enimmillään 33 henkilöä.

 

Päivän aiheena oli kohtaaminen, josta kuultiin lyhyitä alustuksia. Lähetysjohtaja Jukka Paananen muistutti, että yhdistyksen visio on olla kutsuva ja lähettävä. Hallituksen puheenjohtaja Matti Rahja esitti avuksi ihmisten kohtaamiseen ja uskosta todistamiseen Luukkaan evankeliumin 10. luvun pohjalta neljä askelta: 1) siunaa, 2) ystävysty, 3) auta missä voit ja 4) kerro Jeesuksesta.

 

Jussi Peltola kertoi konkreettisen esimerkin kohtaamisesta, kun hän ulkoillessaan tapasi tutun pariskunnan. Keskustelu johti siihen, että Jussi sai siinä hetkessä rukoilla heidän puolesta. Myöhemmin tuli viesti, että rukouksella oli ollut perheelle käänteentekevä vaikutus.

 

Erkki Peltola kehotti miettimään, milloin sinut on kohdattu arvostavasti ja millaista se oli. Keskustelussa tuli esille, että avain viestin perille menoon on rakastaminen – ei kannata edetä väärässä järjestyksessä. Toinen tärkeä asia on ihmisten puolesta rukoileminen, alkaen omasta lähipiiristä.

 

Lapsi- ja nuorisotyöstä saatiin tuoreita ja innostavia terveisiä, kun Leena Aitta kertoi hyvin onnistuneesta, siunatusta rippileiristä. Viime kesänä koronan takia pitämättä jäänyt ja kaksi kertaa siirretty leiri saatiin viimein pidettyä pääsiäisenä. Lisäksi kuultiin kolmen nuoren kommenttipuheenvuorot siitä, mitä yhdistyksen lapsi- ja nuorisotyö on heille merkinnyt ja miten he ovat kasvaneet ottamaan toiminnasta myös itse vastuuta.

 

Kristiina Paananen rohkaisi osallistujia hyödyntämään ihmisten kohtaamisessa ja Jeesuksesta todistamisessa yhdistyksen viestintävälineitä: Rauhan Sana - tai Pohjolan Joulu -lehden antaminen on helppo tapa välittää evankeliumia. Yhdistyksen uusilla nettisivuilla (www.lyrs.fi) on mahdollisuus jättää nimettömänä esirukouspyyntö. Kaikki rukousaiheet käsitellään luottamuksellisesti ja päätyvät rukousryhmälle, jonka toiminnasta kuultiin kommenttipuheenvuoro.

 

Lähetysterveisiä Virosta kertoivat Esa Luukkala ja Leo Lekarkin. Raamatunkäännöstyötä tekevä Anna Vähäkangas jakoi ilonsa siitä, että on voinut aloittaa työt Etiopian kielten parissa sairauslomansa päätyttyä ja työ onnistuu Suomesta käsin etäyhteyksin.

 

Himangan Rauhan Sanan puheenjohtaja Seppo Kinaret kertoi lopuksi tämän kesän Suvijuhlista. Juhlat tullaan toteuttamaan Himangalla 16.–18. heinäkuuta ”hybridimallin” mukaan: paikalle saa tulla rajoitusten mahdollistama määrä ihmisiä ja lisäksi tilaisuudet striimataan. Tarkempaa tietoa annetaan myöhemmin.Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa: