Matka Tornionlaaksoon, Ruotsin Lappiin ja Norrbotteniin 18.–25.2.2024

Lähde mukaan ainutlaatuiselle matkalle Suomen ja Ruotsin Lappiin, Tornionlaaksoon, Pohjois-Pohjanmaalle ja Norrbotteniin! Vierailemme Suomen suurimman herätysliikkeen isän, Lars Levi Laestadiuksen haudalla ja pirtissä (punainen rakennus kuvassa) hänen kuolinpäivänään, kuulemme meänkieltä, tähyilemme revontulia ja nautimme eksoottisista majapaikoista, erinomaisesta ruuasta ja mielenkiintoisesta seurasta. Matkaan sisältyy myös päivittäistä lestadiolaista ja katolista hartauselämää, kuten seuroja ja messuja sekä asiantuntijoiden tapaamisia.

 

 

MATKAREITTI:
Kalajoki-Raahe-Oulu-Ii-Kemi-Tornio-Övertorneå-Pello-Pajala-Kaaresuvanto-Lannavaara-Jukkasjärvi-Kiiruna-Svappavaara-Jällivaara-Jokkmokk-Luulaja-Kalix-Oulu-Kalajoki

 

Matkanjohtajana teologian tohtori Emil Anton
Kappalaisena dominikaaniveli Marie-Augustin

 

HINTA:
Kalajoelta 1 498 € tai Oulusta 1 398 €/hlö (2 hh)
Lisämaksu 1 hengen huoneesta 280 € (6 yötä) tai 380 € (7 yötä)

 

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:
Emil Anton
puh. 045 631 3899
fineca@hotmail.com

 

 

 

ALUSTAVA OHJELMA (muutokset mahdollisia):

 

Su 18.2. Aamumessu Kalajoen kirkossa (lut). Yhteinen bussikuljetus kirkolta ja Kalajoen kristilliseltä opistolta Raahen kautta Ouluun. Tutustutaan Uusheräykseen ja SRK:hon. Mahdollisuus katoliseen messuun Suomen pohjoisimmassa katolisessa kirkossa ja/tai vanhoillislestadiolaisiin seuroihin Oulun rauhanyhdistyksellä. Illallinen ja yöpyminen hotelli Lasaretissa Oulussa. Seuraan voi liittyä myös Oulusta käsin.

 

Ma 19.2. Aamiaisen jälkeen kuljetus Iin kirkolle, missä tapaaminen kirkkoherra Tapani Ruotsalaisen kanssa. Aiheena 1800-luvun jakamaton lestadiolaisuus ja Iin pappeinkokous (1885). Lounas. Matka jatkuu Kemiin, missä näemme lumilinnan, ja muumiostaan kuuluisan Keminmaan keskiaikaiseen (ex-katolisen) kivikirkon, Suomen pohjoisimman. Illallinen ja yö Boutique Hotel Mustaparta Torniossa.

 

Ti 20.2. Tutustumme Suomen perinteisimpään turistikohteeseen Tornioon ja sen kirkkoihin emerituskirkkoherra Juhani Holman kanssa. Aiheena 1960-luvun tapahtumat, pappislinja ja Elämän Sana. Vierailemme Haaparannan historiallisella Rauhanyhdistyksellä. Matka jatkuu Ylitornion ja Ruotsin Övertorneån kautta Pelloon, missä illallinen ja majoitus Hotel Pellonhovissa.

 

Ke 21.2. Pellon kirkonkylällä tapaamme emerituskirkkoherra Paavo Korteniemen, aiheena Tornionlaakson ”meän kristillisyys” ja Rauhan Sana. Matka jatkuu Pajalaan Köngäsen ruukille, lounaalle, kirkolle, Laestadiuksen haudalle ja Laestadiuksen pirttiin rovastin kuolinpäivänä. Illansuussa piipahdamme Raattaman kylään ja majoitumme Hotelli Pallakselle, missä illallinen.

 

To 22.2. Tutustumme Karesuandoon, lestadiolaisuuden syntykotiin ja Laestadiuksen pirttiin. Käymme kirkossa ja hautausmaalla. Lannavaarassa vierailemme prinsessa Eugenien muistokirkossa. Svappavaara-pysäkin aiheena on lestadiolaisuuden hajaantuminen, ja illaksi saavumme Kirunaan, Ruotsin Lapin pääkaupunkiin, missä illallinen ja majoitus Hotel Arctic Edenissä.

 

Pe 23.2. Näemme Kiirunan vaikuttavan kirkon ja Jukkasjärven kuuluisan Laestadius-aiheisen alttaritaulun. Tapaamme leeviläisten ja itälestadiolaisten edustajia, ja halukkailla on mahdollisuus vierailla LKAB-kaivoksilla syvällä maan alla. Illaksi ajamme Jällivaaraan, missä käymme esikoislestadiolaisten rukoushuoneella ja majoitumme Grand Hotel Laplandiin. Illallinen vapaasti.

 

La 24.2. Laskettelumahdollisuus halukkaille. Ajo Jokkmokkin kautta Luulajaan, Norrbottenin pääkaupunkiin, missä vierailu Gammelstadin vanhaankaupunkiin ja keskiaikaiseen Nederluleån katolisen ajan katedraaliin. Illallinen ja majoitus Scandic Hotel Luleåssa.

 

Su 25.2. Messu Ruotsin pohjoisimmassa katolisessa kirkossa / lestadiolaisseurat. Päätöslounaan jälkeen ajo takaisin Ouluun ja Kalajoelle, pysähdys matkalla Ruotsin Kainuussa (Kalix).

 

 Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa: