Kavereita ja uusia ajatuksia riparilta

Toisin kuin viime vuonna, rippileiri saatiin pidettyä tänä kesänä suunnitellusti kesä-heinäkuun vaihteessa koronasta huolimatta. Leiri järjestettiin ensimmäistä kertaa Vuokatinrannassa, mutta konfirmaatio tuttuun tapaan Pyhäjoen kirkossa 3. heinäkuuta.

 

Rippikoululaisia leiri aina jännittää etukäteen.

 

– Leirille meneminen jännitti ja tietyllä tavalla jopa ahdisti. Kuitenkin kun leirille pääsi, niin kaikki ottivat hyvin vastaan; isoset ja vetäjät olivat mukavia ja ottivat kaikki hyvin huomioon. Leirillä pystyi olemaan täysin oma itsensä. Parasta oli, että sai tutustua uusiin ihmisiin ja sai uusia ystäviäkin, totesi yksi leiriläisistä.

 

Vaikka nuoret useimmiten odottavat leiriltä uusia kavereita, sinne tullaan myös oppimaan. Eräs leiriläinen sanoi oppineensa, että Jeesus kuoli ristillä puolestamme. Toinen oli oppinut, miten uskoa hoidetaan.

 

– Meillä oli tosi hyvä ryhmähenki porukassa ja sekin teki leirillä olosta mukavan. Oppitunnit ja raamikset herättivät paljon ajatuksia ja saivat miettimään asioita erilaisista kulmista, joka oli hyvä juttu. Minulle jäi hyvät fiilikset ja olen tosi iloinen, että lähdin leirille.

 

Jäädään rukoilemaan näidenkin rippikoululaisten puolesta, että leirillä opitut asiat kantaisivat heitä nyt ja myöhemminkin elämässä.

 Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa: