Raamatunkäännöstyö, Etiopia

Anna Vähäkangas toimii raamattukäännöstyössä Etiopiassa. Kuva: Philippe Gueissaz

Anna Vähäkangas toimii raamatunkäännöstyössä Etiopiassa. Kuva: Philippe Gueissaz

Anna Vähäkangas on Kansanlähetyksen, Wycliffe Raamatunkääntäjien ja Lähetysyhdistys Rauhan Sanan yhteislähetti. Hän lähti joulukuussa 2014 Etiopiaan raamatunkäännöstyöhön. Vuoden kestävän amharan kielikoulun jälkeen hän siirtyi Etiopian evankelisen Mekane Yesus -kirkon lounaisen synodin palvelukseen raamatunkäännöstiimien kielitieteelliseksi neuvonantajaksi. Etiopiassa puhuttavien yli 80 kielen tutkimisessa riittää työtä, sillä vain reilulle 30:lle on käännetty vähintään Uusi testamentti eikä kaikkia kieliä vielä edes kirjoiteta.

Anna on koulutukseltaan filosofian maisteri. Hän opiskeli Turun yliopistossa englantilaista filologiaa, yleistä kielitiedettä ja fonetiikkaa. Valmistumisensa jälkeen hän on työskennellyt mm. kielenkääntäjänä sekä vuonna 2007 toimistonhoitajana raamatunkääntäjiä kouluttavalla Jerusalemin Raamattukodilla. Etiopiassa hän kävi ensimmäisen kerran vuonna 2009, jolloin hän tutustui maassa tehtävään raamatunkäännöstyöhön Kansanlähetysopiston kansainvälisyyslinjan opiskelijana.

Anna on tällä hetkellä terveydellisistä syistä kotimaassa. Etiopiaan paluun ajankohta on vielä auki.

 

Yhteystiedot: anna.vahakangas@sekl.fi   I   +251-912-096616, +356-45-1366072   I   http://annavahakangas.wordpress.com
Raamatunkäännöstyön tukeminen:  Tilinumero:  FI71 8000 1901 1693 19   I   Saaja: Lähetysyhdistys Rauhan Sana   I   Viite: 84