Machaseh-yhteisö, Jerusalem

Rauhan Sana on mukana tukemassa Jerusalemissa sijaitsevan Machaseh-yhteisön lähimmäistyötä. Yhteisö tahtoo rakentaa toimintansa Jumalan Sanan varaan, Kristus-kalliolle. Sen tarkoitus on kertoa israelilaiselle yhteiskunnalle, juutalaisten, arabien ja maahanmuuttajien keskuudessa evankeliumin sanoma ehdottomasta Jumalan rakkaudesta, anteeksiantamuksesta ja armosta. Se on myös keskinäisen rauhan ja sovinnon ainut kestävä perusta.

Machaseh on voittoa tavoittelematon hyväntekeväisyysyhdistys. Toiminnan käytännöt ovat monipuolisia. Yhdistyksen vuokrakiinteistössä toimii kriisikeskus, jonka työntekijät ovat sekä ammattilaisia (mm. lakimies, psykologi, sosiaalityöntekijöitä, sielunhoitaja, sosiaalisen hyvinvoinnin virkamies, neuvonnan ammattilaisia) että vapaaehtoistyöntekijöitä. Tarkoitus on auttaa niitä lähimmäisiä, joilla ei ole paikkaa minne mennä. Maahanmuuttajien vaikeudet Israelissa ovat varsin monimuotoisia, ja eri kansallisuuksia on toiminnan piirissä runsaasti. Yhdistys auttaa myös vanhuksia toimittamalla heille ruokaa ja lääkkeitä. Se järjestää monipuolisia kursseja ja seminaareja erityisesti naisille, joilla on vaikeuksia.

 

Yhteystiedot: Machaseh-yhteisön nettisivut

Machaseh-yhteisön työn tukeminen: Tilinumero  FI71 8000 1901 1693 19   I   Saaja: Lähetysyhdistys Rauhan Sana   I   Viite: 107

 

Jerusalem

Risti Jerusalemin yllä. Kuva: Heidi Tyni