Suvijuhlat Pellossa 20.-22.7.2018 teemalla Totuuden Henki – Sanningens Ande

”Totuuden Henki, johda sinä meitä etsiessämme valkeuden teitä!” 

Sakari Topelius kirjoitti aikanaan äidinkielellään virren ”Sanningens Ande”. Se on Ruotsin virsikirjassa otettu osastoon Yhdessä maailmassa. Meille suomenkielisille virsi on tullut tutuksi professori Martti Ruuthin suomentamana. Koulujen alkaessa ja sen kestäessä on pyydetty ”Totuuden Henki, johda sinä meitä”. Monet meistä osaavat sen ulkoa.

Suvijuhlien teemaksi se muotoutui kirkkovuoden teksteihin liittyen. Pyhäpäivän aihe on merkitty sanoilla totuus ja harha. Koulukeskuksessa virsi on soinut vuosikymmenestä toiseen. Jokaisessa Jumalan sanan tilaisuudessa olemme oppilaita. Juhlilla haluamme myös pyytää Herraamme siunaamaan tietomme.

Totuuden Henki opastaa meitä tuntemaan, että yhä Kristus on tiemme. Hän kirkastaatoivon ja totuuden sydäntemme valoksi, ja tämän valon turvin selviydymme Isän kotiin. Se on meille kaikkein tärkein asia, ainoa tarpeellinen autuutemme kannalta.

Monet pellolaiset ovat valmistautumassa neljänsien Suvijuhlien järjestämiseen. Tehtävään olemme tarttuneet hyvin nöyrästi. Luotamme siihen, että juhlat onnistuvat, kun Jeesus yksin saa olla valona ja voimana. Luomakunnan Herra kirkastaa rakkaudessaan meille armonsa rikkauden. Sen seuraus on näkyvä. Me uudistumme.

Suomalaisina olemme viettäneet viime vuonna monia suuria juhlia. Tämä vuosi on alkanut ”Sovinto 100”- teeman merkeissä. Veli ei voi olla veljeään vastaan. Yhdessä voimme kokea elämän uudistuksen, muutoksen ja rakentumisen. Totuuden Henki johtaa ottamaan todesta sen, mitä kirkko sata vuotta  sitten pyysi. ”Jumala armostaan taivuttaisi kansamme sovinnon, anteeksiantavaisuuden ja rakkauden henkeen.”

Pellon Suvijuhlien aikana joka kerta on järjestetty retki Köngäseen ja Pajalaan. Rovasti Lars Levi Laestadius toimi ensimmäisenä Pajalan kirkkoherrana. Sitä ennen hän oli neljännesvuosisadan ajan hoitanut Karesuvannon seurakuntaa. Moninaiseen palvelukseen keskeisenä liittyi katekeettojen koulutus. Herätyksen syntymiselle ja leviämiselle valmistui hedelmällinen sydänten maaperä.

Suunnitelman mukaan otamme varaslähdön suvijuhlille Laestadiuspolulla 19.7. Yhteistyössä Sieppijärven rukoushuoneyhdistyksen kanssa vietämme pitkän iltapäivän Laavukirkossa ja Rengin kodassa. Otamme askelmia samoilla kankailla, joilla Laestadius kokosi kasveja ja marjoja. Tutkimme prowastin maitojyvästen opetusta ja nautimme Luojamme anteja. Hillat ovat kypsinä jängällä ja makeimmillaan suussa.

Pellolaisina teemme parhaamme, jotta jokainen juhlavieras kokisi päässeensä elämänsä parhaimmalle lähteelle. Yhdessä iloitsemme evankeliumin lahjasta, joka lahjoittaa synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Sanan viljelyn lisäksi Siionin ylistyslaulut kirkastavat armon riittävyyttä. Tiedän, että Sinulle jokainen avoin kohtaaminen Suvijuhlilla on merkittävä ajallisesti ja iankaikkisesti. ”Armon voima meitä kantaa, kunnes pääsemme Taivaaseen.”

Paavo Korteniemi

”Tulkaa tet, joilla on halu autuhaaksi tulla”


INFO: paavo.korteniemi(at)gmail.com
puh. 0500 992 960

Avaa Suvijuhlien ohjelma klikkaamalla tästä