13.-16.7. Suvijuhlat Kokkolassa

Tervetuloa Rauhan Sanan Suvijuhlille armon kannettavaksi!

Lähetysyhdistys Rauhan Sana ry:n suvijuhlia vietetään tänä kesänä erityisesti Suomi 100 v ja Uskonpuhdistuksen 500 juhlavuodesta Jumalaa kiittäen. Tässä vakavassa maailmantilanteessa, mutta myös erityisesti Euroopan ja Suomen henkisen ja hengellisen ilmapiirin villitessä ääri-ilmiöitä sekä yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa että luterilaisen kirkon piirissä, on syytä yhdessä terttua kiinni uudelleen Jumalan sanaan. Aatteiden ja mielipiteiden vaihtuessa, Kristuksen seurakunta kaikkialla maailmassa on syvästi tietoinen, että ihmiskunnan Kuningas on Kristus. Hänen sanansa käskyt ja lupaukset ovat voimassa ja varmuudella täyttyvät. Ihmiselämän ja koko ihmiskunnan kestävä perusta on Kristuksen ristintyö ja ylösnousemus. Me katsomme huolestuneina maallistumisen ja luopumuksen kehitystä ympärillämme, mutta se ei ole ensisijainen tehtävämme. Uskossa meidän tulisi nähdä Kristuksen voitto synnin, kuoleman ja pahan monimuotoisesta vallasta ja kiinnittää katseemme häneen, joka edelleenkin on Voittaja. Tässä tarvitsemme kristittyjen laajaa yhteen tulemista, yhteistä rukousta, sanan äärellä viipymistä ja keskinäistä rakkautta. Rukoilemme, että suvijuhlat voisivat olla yksi kohtaamisen ja elämän uudistumisen paikka Jumalan anteeksiantavan armon ja Pyhän Hengen läsnäolossa.

Tervetuloa suvijuhlille rukoillen!
Ari Juntunen
Puheenjohtaja, LYRS


Armo kantaa

Vietämme kuluvana vuonna erilaisia juhlia. Suurimpina valtakunnallisesti näkyvinä juhlina ovat Suomen 100 -vuotisjuhlat ja reformaation 500 -vuotisjuhlat. Näiden lisäksi vietämme tänäkin vuonna Lähetysyhdistys Rauhan Sanan Suvijuhlia. Vuosittain järjestettävien Suvijuhlien paikkana toimii tällä kertaa Kokkolan kirkko ja seurakuntakeskus.

Juhlien teemana on ”Armo kantaa”. Teeman mukaisesti juhlien ohjelma käsittelee Jumalan armoa eri näkökulmista. Viikonlopun aikana on mahdollista kuulla puheita, paneelikeskustelua, rukousta ja monipuolista musiikkia. Ohjelmassa on huomioitu myös reformaation ja Suomen juhlavuodet. Suvijuhlat ovat tänä vuonna juhlien juhlat.

Armon käsite oli keskeinen asia uskonpuhdistuksessa 500 vuotta sitten. Se oli se kantava voima, josta Luther julisti ”Yksin armosta”. Kun katsotaan taaksepäin, voidaan sanoa, että armo on kantanut myös Suomea koko sen 100 -vuotisen historian aikana. Juhlimme näitä historiallisia tapahtumia, mutta samaan aikaan uskomme ja luotamme, että sama Jumalan armo kantaa meitä tänään ja tulevaisuudessa.

Toivomme, että tulet kanssamme kuuntelemaan, katselemaan ja keskustelemaan, miten armo on kantanut ja tulee kantamaan. Tervetuloa Suvijuhlille tapaamaan vanhoja tuttuja, tutustumaan uusiin ihmisiin, mutta ennen kaikkea viettämään aikaa elämän tärkeimpien asioiden äärellä. Muistetaan tänä juhlavuotena, mutta myös arjen keskellä, että ”Armo kantaa”.

 

Rukouksia Suvijuhlajärjestelyiden puolesta pyytäen
Niko Häivälä
Kokkolan Rauhan Sanan puheenjohtaja


Tervetuloa Kokkolaan Rauhan Sanan Suvijuhlille 2017!

Tämä vuosisatojen kuluessa merestä noussut seutu kuuluu nykyään myös Rauhan Sanan sydänmaihin. Seuraperinne elää ja liikkeen ystävät kantavat vastuuta myös paikallisseurakunnan yhteisestä elämästä.

Suvijuhlien nimikkopsalmi 136 katselee ympäröivää maailmaa ja kuljettua tietä ”uskon silmin”. Näköalat avautuvat avarina. Kaikki muistuttaa siitä, että ”iäti kestää hänen armonsa”. Toisaalla Vanha testamentti tietää, että samat matkat sisälsivät myös muutoksen tuomaa kipua. Pelko ja epätoivo hiipivät mukaan ja näköalattomuus valtasi mielen. Näköalat ja näköalattomuus, usko ja epäusko, taistelevat sukupolvesta toiseen. Avarat näköalat hoitakoon meitä Kokkolan Suvijuhlilla! Maailman muutoksia ei tarvitse säikähtää. Herra on edelleen jumalien Jumala ja valtiaiden Valtias. Iäti kestää hänen armonsa.

Kokkolan suomalainen seurakunta ottaa juhlavieraat mielellään vastaan Suvijuhlille. Tervetuloa tapaamaan ystäviä ja lepäämään avarissa näköaloissa! Emme julista näköalattomuutta vaan sitä, että Herra on hyvä ja että iäti kestää hänen armonsa.

 

Jouni Sirviö
Kirkkoherra
Kokkolan suomalainen seurakunta


Rauhan Sanan Suvijuhlat Kokkolan kirkossa ja seurakuntakeskuksessa 13.-16.7.2017 teemalla Armo kantaa. Suvijuhlien ohjelmaan voi tutustua tästä linkistä sekä osoitteessa www.suvijuhlat.fi.

Kokkolassa samaan aikaan pidettävistä muista tapahtumista johtuen majoitus Suvijuhlille suositellaan varattavan hyvissä ajoin. Infoa alueen majoitustarjonnasta löytyy esim. Visit Kokkolan sivuilta (klikkaa).

Kuva: Kokkolan kirkko by Tomisti